IcarusPharm

Colizin

Lozenge koje zaista pomažu!Banner02-page-001

Dodatak ishrani koji sadrži visoko koncentrovan ekstrakt heljde.

Bioflavonoidi koji se nalaze u ekstraktu heljde povećavaju otpornost Vašeg tela i jačaju Vaše krvne sudove.

Prisustvo minerala cinka doprinosi jačanju imunog sistema.

 

Šta je prehlada?

Trenutno postoji više od 100 različitih tipova virusa za koje se zna da uzrokuju simptome prehlade ili gripa. Odrasli se prehlađuju 2 do 3 puta godišnje.

Pribiližno dva dana nakon infekcije virusom, nos počinje da curi, javljaju se kijanje, bol u grlu i glavobolja. Prisutni su i manjak energije, zamor i slabost. Opada radni kapacitet, odlažete svoje privatne i poslovne planove.

Na koji način virusi manipulišu našim imunim sistemom?

Virusi su otporni organizmi koji ne mogu samostalno da se repliciraju i zato zauzimaju naše ćelije i osiguravaju da ih naš imuni sistem ne napada.

Naš imuni sistem odmah nakon infekcije proizvodi odbrambeni inteferon, koji virusi efikasno obuzdaju. Virusi prehlade reprogramiraju naše ćelije u cilju povećanja produkcije TNF-a, koji je prirodni protivnik interferona i u stanju je da limitira njegovu efikasnost. Na taj način, virusi slabe naš odbrambeni sistem i samim tim se reprodukuju bez ikakvih ograničenja. Pojava simptoma prehlade je posledica navedenog procesa.

 

Šta su bioflavonoidi?

Bioflavonoide čini više od 4.000 prirodnih supstanci koje se mogu naći samo u biljkama. Imaju brojne blagotvorne efekte na ljudsko telo.

Nažalost, naše navike u ishrani su se izmenile u poslednjih nekoliko decenija, što ima za posledicu da sve ređe jedemo sveže voće i povrće, dok svaki dan u naš organizam unosimo prerađenu hranu.

Prilikom mlevenja žitarica, odstranjuju se sve hranjljive materije iz ljuske, kako bi se dobilo potpuno belo zrno. U ovom procesu se gube bioflavonoidi koji su višestruko korisni našem organizmu. Savremen način ishrane sadrži daleko manje bioflavonoida u poređenju sa vremenom naših baka i deka.

 

Bioflavonoidi u Colizinu

Heljda je vekovima poznata po svojim svojstvima da ojača krvne sudove, što dovodi do smanjene propustljivosti i izlivanja tečnosti kroz kapilare, pa je samim tim curenje nosa značajno manje.

Novije studije dalje pokazuju da bioflavonoidi iz heljde imaju pozitivan efekat na odbrambeni sistem čoveka, pogotovo na početku infekcije različitim virusima koji dodvode do prehlade i gripa. Bioflavonoidi iz heljde pomažu našem imunom sistemu upravo na samom početku infekcije tako što zaustavljaju TNF, što omogućava jači efekat prirodnog odbrambenog mehanizma interferona. Dakle, bioflavonoidi iz heljde omogućavaju održanje ravnoteže u odgovoru našeg imunog sistema na infekcije, što doprinosi uspešnijoj odbrani od virusa.

 

Colizin: lozenge koje zaista pomažu!

Colizin lozenge pored vitamina C i D, koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema, sadrže još dva aktivna sastojka: ekstrakt heljde sa veoma visokom koncentracijom bioflavonoida i cink-bisglicinat. Cink ima veoma pozitivan efekat na naš imuni sistem, jer povećava proizvodnju prirodnog interferona. Zajedničko delovanje ove dve supstance dovodi do jačanja imunog sistema, samim tim naše telo je otpornije na viruse koji izazivaju prehladu. Studije su pokazale da su simptomi prehlade slabijeg intenziteta prilikom upotrebe ekstrakta heljde, posebno dolazi do smanjenja simptoma curenje nosa, kao i opadanja drugih simptoma prehlade.

Kome je Colizin namenjen?

Stabilan imuni sistem je neophodan svakome, pogotovo prilikom pojave prvih znakova prehlade. Čim osetite prvisimptom prehlade ili gripa, uzmite 4 lozenge tokom dana. U narednih 2 do 3 dana uzimajte redovno po 4 lozenge kako biste vašem organizmu pružili pomoć koja mu je neophodna. U kasnijim procesima prehlade naš imunisistem je već pod manipulacijom virusa, tako da je uzimanje visoko koncentrovanog ekstrakta heljde pre ili pri prvoj pojavi simptoma posebno važno!

 

Colizin lozenge se preporučuju svima koji pate od prehlade i gripa.

 

Proizvedeno u Danskoj!